05-02-09

Schandalig vinden wij dit!!!!

05/02 Sint-Truiden schrapt expo: "Dit is politieke censuur" (bron: Het belang van Limburg)

De Truiense schepen Bert Stippelmans schrapt de expo 'Ladyboys' van Jan Van Imschoot (foto) omdat er teveel naakt en expliciete geslachtsdelen in zijn schilderijen voorkomen. "Onzin", reageert de kunstenaar.

"De tentoonstelling is aanstootgevend. Ze bevat afbeeldingen van vrouwen met een penis waarbij de geslachtsdelen centraal staan. De foyer van het cultuurcentrum De Bogaard is vrij toegankelijk voor kinderen en die zouden gechoqueerd zijn", beweert Stippelmans.

Borsten, penissen en vagina's

"Dat is onzin", reageert Jan Van Imschoot. "In mijn werk komen inderdaad borsten, penissen en vagina's voor, maar daar is toch iedereen aan gewend? Zelfs kinderen zijn al vertrouwd met dergelijke beelden. Naakt is toch geen taboe meer? Bovendien is het net de bedoeling van mijn werk om de dunne grens tussen man en vrouw duidelijk te maken. Ik hield deze expo al op verschillende plaatsen en kreeg nog geen negatieve reacties. Bert Stippelmans doet aan zuivere politieke censuur."

 

Voor ons jonge liberalen kan dit in geen geval!!! Politieke censuur kan niet, in geen geval!!! Dan moeten we 1/3 van alle reclame en films op tv afschaffen en vervangen door tekenfilms.

22:43 Gepost door jong vld Sint-Truiden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.