06-02-09

Perstekst jong VLD St-Truiden “Politieke censuur kan niet”

De schepen van cultuur Bert Stippelmans schrapt de expo 'Ladyboys' van Jan Van Imschoot in St-Truiden omdat er teveel naakt en expliciete geslachtsdelen in zijn schilderijen voorkomen.

Deze expo is al in verschillende steden doorgegaan en nergens kwam er kritiek. Zelfs in  de Brusselse galerie Baronian-Francey staan er zes schilderijen te bekijken.

 

Wij van jong VLD staan hier lijrecht tegenover. Het kan toch niet dat een schepen van cultuur anno 2009 een tentoonstelling verbied omdat er een blote borst of vagina in voorkomt. De redenering is dat er in het cultureel centrum kinderen passeren en gechoqueerd zouden kunnen zijn.

 

Als jonge liberale en democraten vinden wij dit ronduit absurd. Als je deze redenering moet volgen moeten we in de toekomst 1/3 van alle reclame, tijschriften en films verbieden. Naar mijn bescheiden mening is dit nogal conservatief! Waar gaan we naar toe als we censuur gaan opleggen aan creatieve uitingen van kunstenaars. Het volgende is misschien bepaalde boeken afschaffen. Het doet jong VLD St-Truiden pijn dat zoiets moet gebeuren in volgens hun toch een hedendaagse, hippe stad.

07:32 Gepost door jong vld Sint-Truiden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.